Kraamzorg

Kraamzorg houdt in dat je hulp en begeleiding krijgt in de eerste week na de bevalling. De kraamverzorgster komt dagelijks bij je thuis om je te begeleiden bij de verzorging van jouzelf en van jullie kindje.

Recht op kraamzorg…

In Nederland heb je recht op kraamzorg. Dit zit in de basisverzekering en wordt dus vergoed. Wel is het afhankelijk van je aanvullende verzekering hoe hoog de eigen bijdrage per uur kraamzorg is. Vraag dit dus na bij je zorgverzekeraar om verrassingen te voorkomen.

Kraamzorg houdt in dat je hulp en begeleiding krijgt in de eerste week na de bevalling. De kraamverzorgster komt dagelijks bij je thuis om je te begeleiden bij de verzorging van jouzelf en van jullie kindje. Begeleiding bij borstvoeding is daar een groot onderdeel van. Afhankelijk van het aantal beschikbare uren verricht de kraamverzorgster wat huishoudelijke taken.

Alle controles die de kraamverzorgster doet bij jou en de baby zal ze overleggen met ons als wij op visite komen. Bij problemen belt ze ons direct op om zo snel actie te kunnen ondernemen.

Meld je het liefste voor de 16 weken zwangerschap aan bij een kraamzorgbureau!

Er zijn verschillende kraamzorgbureau’s actief in de regio Amersfoort. Mocht je advies willen in je keuze voor een bepaald bureau, bel dan gerust met de assistente of verloskundige.

Meld je direct aan!

Je kunt je online aanmelden bij Verloskundigen Viandenstraat. 

Aanmelden >>

Heb je vragen?

Heb je vragen of opmerkingen? Dan kun je gerust contact met ons opnemen. Wij proberen je zo goed mogelijk te helpen!

Neem contact met ons op >>

Heb je vragen of wil je een afspraak maken?
Bel ons op: (033) 463 40 99

Verloskundigen Viandenstraat
Hendrik van Viandenstraat 8
3817 AB Amersfoort

E: verloskundigen@viandenstraat.nl

Spoedlijn: (06) 5343 3633

Locatie de nieuwe stad
Oude fabriekstraat 4A
3812 NR Amersfoort

Copyright 2024 • Verloskundigen Viandenstraat • Webdesign & realisatie: StylettoDesign