Centering Pregnancy

Centering Pregnancy is een geheel nieuwe vorm van zorg tijdens je zwangerschap. Samen met ongeveer acht tot tien andere vrouwen, die rond dezelfde tijd uitgerekend zijn als jij, vorm je een groep.

Verloskundigen Viandenstraat Amersfoort

Wat is Centering Pregnancy?

Centering Pregnancy is een geheel nieuwe vorm van zorg tijdens je zwangerschap. Samen met ongeveer acht tot tien andere vrouwen, die rond dezelfde tijd uitgerekend zijn als jij, vorm je een groep. Er zijn tien bijeenkomsten van twee uur. Tijdens deze bijeenkomsten heb je individueel contact met ons voor het uitwendig onderzoek naar de groei en de ligging van de baby. Vervolgens doe je zelf, in de groep, overige controles, zoals wegen. Ook leer je je eigen zwangerschapskaart bij te houden. Daarna worden er in de groep vragen, zorgen en oplossingen besproken. Er zal dus veel tijd zijn om te praten over jullie zelf, je gezin en de dingen die je tegenkomt tijdens je zwangerschap. 

De bijeenkomsten zullen worden begeleid door één van ons, met hulp van één van onze assistenten, Esther of Jolijn.

Elkaar steunen en kennis uitwisselen

Er is aangetoond dat de groepsbijeenkomsten bijdragen aan meer vertrouwen in jezelf, in je zwangerschap, de bevalling en je rol als moeder. Omdat je andere vrouwen ontmoet kun je ervaringen delen en zo nodig elkaar steunen.

Vaste dag en tijdstip

Centering pregnancy is op vastgestelde dagen en tijden en er is geen wachttijd. De dagen maken wij bekend aan het begin van je zwangerschap. Als er negen bijeenkomsten geweest zijn, ben je aangekomen in de laatste weken van je zwangerschap (34 tot 38 weken) en kom je weer naar het reguliere spreekuur tot je bevallen bent.
De tiende bijeenkomst vindt plaats vier tot zes weken na de geboorte van je/jullie kindje. Dan zie je dus alle vrouwen uit jouw groep, met hun kindje, weer terug!

Je partner

Je partner en/of andere ondersteunende mensen om je heen zijn altijd welkom bij de medische controles. Met de andere zwangeren van de groep wordt afgesproken bij welke bijeenkomsten de partners aanwezig mogen zijn. Voor de bijeenkomsten die over de bevalling gaan wordt je partner (of een ander ondersteunend persoon) altijd uitgenodigd.

Als je niet of gedeeltelijk bij ons onder controle bent

Mocht je extra of andere zorg nodig hebben tijdens je zwangerschap, kun je toch mee blijven doen aan de groepsbijeenkomsten. Ook vrouwen die onder (gedeeltelijke) zorg van de gynaecoloog staan, kunnen dus meedoen aan Centering Pregnancy.

Nieuwsgierig geworden? Je kunt je bij onze assistente, tijdens het spreekuur of per mail aanmelden. Ook als je nog niet weet of Centering bij je past, is het mogelijk om in ieder geval 3 bijeenkomsten aan te sluiten. Mocht het dan toch niks voor je zijn, kun je gewoon weer instromen in de reguliere controles.

Meld je direct aan!

Je kunt je online aanmelden bij Verloskundigen Viandenstraat. 

Aanmelden >>

Heb je vragen?

Heb je vragen of opmerkingen? Dan kun je gerust contact met ons opnemen. Wij proberen je zo goed mogelijk te helpen!

Neem contact met ons op >>

Heb je vragen of wil je een afspraak maken?
Bel ons op: (033) 463 40 99

Verloskundigen Viandenstraat
Hendrik van Viandenstraat 8
3817 AB Amersfoort

E: verloskundigen@viandenstraat.nl

Spoedlijn: (06) 5343 3633

Locatie de nieuwe stad
Oude fabriekstraat 4A
3812 NR Amersfoort

Copyright 2024 • Verloskundigen Viandenstraat • Webdesign & realisatie: StylettoDesign