Onze zorg

Als verloskundigen zijn wij gedurende je kraamtijd verantwoordelijk voor de medische zorg van jou en je kindje.

Onze zorg in de kraamperiode…

Als verloskundigen zijn wij gedurende je kraamtijd verantwoordelijk voor de medische zorg van jou en je kindje. Sommige controles doen wij daarom zelf en daarnaast zal de kraamverzorgster haar controles altijd overleggen met ons. Verder beantwoorden we natuurlijk jullie vragen en geven we adviezen.

We komen gemiddeld ongeveer 3 tot 4 keer langs tijdens je kraamtijd, maar afhankelijk van wat jullie nodig of juist niet nodig achten, kan dit ook minder vaak of juist vaker zijn. We houden zo veel mogelijk rekening met het rustuur (je slaaptijd), dus tussen 13.00 en 15.00 lopen we dan ook geen visite. Bij drukte kunnen we dit echter helaas niet garanderen.

Als je vragen hebt tijdens je kraamtijd bel je altijd met de dienstdoende verloskundige: 06-53433633.

 

Onze zorg na een bevalling met de gynaecoloog

Wij begeleiden ook de kraamtijd als je vanwege een medische indicatie tijdens de zwangerschap en de bevalling bij de gynaecoloog onder controle bent geweest.

Je kunt je hiervoor tijdens de zwangerschap al aanmelden bij ons en er is altijd ruimte om een keer op controle te komen bij ons zodat we kunnen kennismaken. Laat ook je gynaecoloog dan weten dat je je bij ons hebt aangemeld voor het kraambed. Op die manier brengt het ziekenhuis ons op de hoogte als jij en je baby naar huis gaan na de bevalling.

We komen dan altijd de volgende bij je langs, dus de dag na thuiskomst uit het ziekenhuis. Zijn we nog niet langs geweest? Bel dan de dienstdoende verloskundige op 06-53433633. Mogelijk zijn wij dan (nog) niet geïnformeerd over jouw ontslag.

Aanmelden bij ons voor je kraambed? Meld je telefonisch aan bij onze assistente (maandag t/m woensdag van 8.30 tot 14.00 uur) op 033- 4634099 of mail naar verloskundigen@viandenstraat.nl

 

Afsluiting van de kraamweek

Als alles goed gaat met jou en je kindje sluiten wij onze zorg na de eerste week af. We blijven wel bereikbaar voor je als je vragen of zorgen hebt die met jouw zwangerschap en/of bevalling te maken hebben (bijvoorbeeld bloedverlies of buikpijn).

Na deze eerste week zal de huisarts weer je aanspreekpunt worden voor medische vragen. Het consultatiebureau neemt de zorg voor jouw kindje van ons over. Mocht je dus vragen hebben die betrekking hebben op je baby, dan kun je hen benaderen.

Na 6 weken kun je nog bij ons op nacontrole komen. Tijdens de nacontrole praten we nog eens na over de bevalling en kunnen we eventuele vragen die zijn ontstaan beantwoorden. Ook controleren we de hechtingen, je bloeddruk en eventueel je ijzergehalte (hemoglobine).

Deze laatste afspraak is ook bedoeld om op een fijne en gezellige manier een intensieve periode van maanden af te sluiten samen. En we bewonderen graag je kindje, neem hem of haar dus vooral mee!

Meld je direct aan!

Je kunt je online aanmelden bij Verloskundigen Viandenstraat. 

Aanmelden >>

Heb je vragen?

Heb je vragen of opmerkingen? Dan kun je gerust contact met ons opnemen. Wij proberen je zo goed mogelijk te helpen!

Neem contact met ons op >>

Heb je vragen of wil je een afspraak maken?
Bel ons op: (033) 463 40 99

Verloskundigen Viandenstraat
Hendrik van Viandenstraat 8
3817 AB Amersfoort

E: verloskundigen@viandenstraat.nl

Spoedlijn: (06) 5343 3633

Locatie de nieuwe stad
Oude fabriekstraat 4A
3812 NR Amersfoort

Copyright 2024 • Verloskundigen Viandenstraat • Webdesign & realisatie: StylettoDesign