Stuitligging

In de laatste maanden van je zwangerschap draait je kindje naar zijn definitieve houding. In de meeste gevallen is dat met het hoofdje naar beneden. Dit is de beste uitgangshouding voor de geboorte.

Verloskundigen Viandenstraat Amersfoort

Stuitligging of hoofdligging

In de laatste maanden van je zwangerschap draait je kindje naar zijn definitieve houding. In de meeste gevallen is dat met het hoofdje naar beneden. Dit is de beste uitgangshouding voor de geboorte. Bij een stuitligging ligt echter niet het hoofdje van het kindje beneden, maar de billen of de voetjes. Dit is in de 8e maand van de zwangerschap het geval bij ongeveer 3 tot 4 procent van de vrouwen. Er zijn enkele manieren om te proberen om je kindje in hoofdligging te krijgen.

Moxa-therapie

Dit is een vorm van acupunctuur en stamt uit de Traditionele Chinese Geneeskunde. Hierbij wordt een gloeiende moxastick dichtbij je kleine teen rondgedraaid. Daar verspreidt hij via een acupunctuurpunt een intense warmtestraling door je lichaam. Uiteindelijk kan die ervoor zorgen dat je kindje flink gaat bewegen en zichzelf omdraait in de baarmoeder. Moxa-therapie kun je vanaf 33 weken zwangerschap toepassen om de kans op spontaan draaien van de baby te vergroten.

Meer informatie over deze therapie vind je op https://deverloskundige.nl/zwangerschap/subtekstpagina/173/stuitligging/

Uitwendige versie

Vanaf 36-37 weken zwangerschap kan de gynaecoloog of een daartoe opgeleide verloskundige een poging doen om het kindje te draaien met een uitwendige versie. Daarbij duwt hij/zij je kindje met zijn handen om, via de buitenkant van je buik. De kans dat een uitwendige versie slaagt, ligt tussen de 40 en 50%. Een vrouw die al eens is bevallen, heeft iets meer kans op een geslaagde uitwendige versie.

In onderstaande brochure vind je meer informatie over de uitwendige versie.

Bekijk hier de brochure over Uitwendige versie en stuitligging >>

Meld je direct aan!

Je kunt je online aanmelden bij Verloskundigen Viandenstraat. 

Aanmelden >>

Heb je vragen?

Heb je vragen of opmerkingen? Dan kun je gerust contact met ons opnemen. Wij proberen je zo goed mogelijk te helpen!

Neem contact met ons op >>

Heb je vragen of wil je een afspraak maken?
Bel ons op: (033) 463 40 99

Verloskundigen Viandenstraat
Hendrik van Viandenstraat 8
3817 AB Amersfoort

E: verloskundigen@viandenstraat.nl

Spoedlijn: (06) 5343 3633

Locatie de nieuwe stad
Oude fabriekstraat 4A
3812 NR Amersfoort

Copyright 2024 • Verloskundigen Viandenstraat • Webdesign & realisatie: StylettoDesign